Dél-Lengyelország – vonattal

00Krakkó

Krakkó – Wieliczka – Auschwitz

Időpont: 2017. október 26 – 29.

Időtartam: 4 nap/3 éj – ebből kettő éjszaka a vonaton

Elhelyezés: szálloda, 2-3 ágyas szobák saját fürdőszobával.

Ellátás: félpanzió

Utazás: vonattal, csoportosan 6 fős fekvőkocsiban

Részvételi díj: 28.900 Ft/fő

24.900 Ft/fő10. éves korig pótágyon Program:

1. nap:

Budapest Keleti pályaudvarról esti indulás után utazás Budapest – Krakkó útvonalon.

2. nap:

Reggeli érkezés után helyi vonattal kirándulás a Wieliczkai sóbányába. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló. A bányalátogatás után városnézés Krakkóban. Az óvárosban teszünk gyalogos sétát (a főtér látnivalói a világörökség része), Posztócsarnok, Mária templom, Jagello Egyetem, Barbakán, a színház. Ellátogatunk a Wawelbe, megtekintjük a híres koronázási templomot, melynek belsejében Báthory István és Nagy Lajos királyunk leányának, Hedvignek sírja is nyugszik. Az esti órákban, szabadprogram Krakkóban, sétálhatunk az óvárosban, mely a világörökség része.

Este szállás elfoglalása, vacsora.

3. nap:

Reggeli után utazás Auschwitzba*. A II. világháború borzalmait tényszerűen bemutató kiállítások közül a 2004 áprilisában átadott magyar kiállítás különösen figyelemreméltó. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart. Visszaérkezés Krakkóba a késő délutáni órákban, majd szabadprogram.

Este visszaindulás a Krakkó-Budapest útvonalon, vonattal.

4. nap:

Érkezés a reggeli órákban, Budapest Keleti pályaudvarra

*amennyiben valamely útitársunk már járt Auschwitzban, a délelőtti időt eltöltheti Krakkóban.

A részvételi díj tartalmazza: fekvőhelyjegy Budapest – Krakkó – Budapest útvonalon; 1 éjszaka szállás; félpanzió (1 vacsora +1 reggeli); helyi járattal transzfer a szállodába; idegenvezetés; csoportkísérés;

Az ár nem tartalmazza: belépők; nem vasutasoknak a menetjegy árát (15.000 Ft/fő); BBP biztosítást, amely irodánkban 500 Ft/nap köthető. Csoportos BBP biztosítás díja (min. 10 fő esetén) 470.- Ft/fő/nap; csomagmegőrző: kb. 30 PLN;

Belépődíjak: kb.100 PLN /fő

4 személyes fekvőkocsi felár nem vasutasoknak: 3.000 Ft/fő

4 személyes fekvőkocsi felár vasutasoknak: 4.100 Ft/fő

Az utazáshoz MÁV dolgozóknak szlovák, cseh és lengyel szabadjegyet kell igényelni, amely a vasúti dolgozóknak, és a családtagoknak díjmentes.