Lengyel gyöngyszemek, a Balti tenger partján – vonattal

00_Malbork

Akciós ár !

Megújult program vasutasoknak és vasút kedvelőknek!

Malbork – Gdańsk – Hel-félsziget – Sopot

Társításhoz keresünk egy női utast !

Időpont: 2018. június 06 – 10.

Időtartam: 5 nap/4 éj – ebből kettő éjszaka a vonaton

Elhelyezés: kétágyas szállodai fürdőszobás szobákban.

Ellátás: félpanzió

Utazás: vonattal, 6 személyes fekvőkocsiban, helyi, IC és PENDOLINO vonattal

Program:

1. nap: Budapest Keleti pályaudvarról esti indulás után utazás Budapest – Varsó útvonalon.

2. nap: Reggel érkezés Varsóba, és továbbutazás a Balti tenger  partján fekvő Hanza városba, Gdańskba, ahol városnézés és ismerkedés a Visztula torkolatánál elterülő város nevezetességeivel (óváros, Arany-kapu, Öreg Daru, Netpun-szökőkút). A Szent Mária-templom a világ legnagyobb gótikus szentélye – 25 ezer hívőnek ad helyet. Este szállásfoglalás a szállodában és vacsora.

3. nap: Reggeli után utazás vonattal Gdynián keresztül a Hel-félszigetre, ahol sétát teszünk Hel halászvároskában. Maga az utazás egy életre szóló élmény, mivel a helyi vonat 36 km-en át „két tenger” között teszi meg az utat. Ez az út legkeskenyebb része 100 m…

Délután indulás az „Észak Monte-Carlo-jának” is nevezett Sopotba, a csillogó fürdővárosba. Európa leghosszabb (516 m), fából épült tengeri mólójáról csodálatos kilátás nyílik a tengerpartra és a városra.

Este vacsora és szállás az előző helyen.

4. nap: Reggeli után kijelentkezés a szállodából és vonattal utazás Malborkba. A Német Lovagrend a XIII. században itt építette fel a Világ legnagyobb vöröstéglás erődrendszerét (UNESCO). Az egymásra épített két várban több kápolnát, díszes templomot, csodálatos kegytárgyakat és Lengyelország legnagyobb borostyán gyűjteményét láthatjuk, míg a külső részén találjuk a régi fegyvertárat, a Szent Lőrinc-kápolnát és a felvonóhidat. Később építették a többszörös védelmi rendszerrel ellátott Mária várat, Marienburgot, amelyre vezethető vissza a Marienbork, Malbork név. Az erődöt harcok idején 2.000 jól fizetett zsoldos katona védte. A középső várban helyezkedik el a csarnokszerűen magas, gótikus oszlopok által tartott, csúcsíves lovagterem és a nagymesteri palota.

A délutáni órákban visszaindulás Varsóba a lengyel, jelenleg legmodernebb Pendolino vonattal. Este hazautazás a Varsó-Budapest útvonalon, vonattal.

5. nap: Érkezés a reggeli órákban, Budapest Keleti pályaudvarra.

Az utazáshoz MÁV dolgozóknak szlovák, cseh és lengyel szabadjegyet kell igényelni, amely a vasúti dolgozóknak, és a családtagoknak díjmentes.

Részvételi díj:

Akciós ár !
2 és 3 ágyas szobákban 62.900 Ft/fő 52.900 Ft/fő
12. éves korig pótágyon 59.900 Ft/fő 49.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: fekvőhelyes vonatjegy Budapest – Varsó – Budapest útvonalon; IC helyjegy Varsó – Gdańsk – Varsó; 2 éjszaka szállás; félpanzió (2 vacsora +2 reggeli); idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza: Nem vasutasoknak vonat (Budapest –Hel – Budapest) jegyárát: 47.000 Ft; BBP biztosítást, amely irodánkban 500 Ft/nap köthető. Csoportos BBP biztosítás díja (min. 10 fő esetén) 470.- Ft/fő/nap;

Belépők:

Malbork vára:  40 lengyel zloty;

Sopot móló: 8 lengyel zloty

Csomagmegőrzők: kb. 30 lengyel zloty;

4 személyes fekvőkocsi felár: 3.000 Ft/fő