Szlovénia káprázatos tájain – autóbusszal

000_Bled

Akciós ár  !

Ptuj-Skofja Loka-Kranj-Bled-Bohinj-Postojna-Predjama-Ljubljana-Maribor

Időpont: 2018. május 25-27.

3 nap/2 éjszaka

Utazás: komfortos autóbusszal
Szállás: 2 éjszaka 3*-os szállodában
Ellátás: félpanzió

Fel- és leszállási lehetőségek: Tokaj, Szerencs, Miskolc, Budapest, Székesfehérvár, Nagykanizsa

/Nyíregyházi és Debreceni utasoknak  ingyenes parkolást biztosítunk a Bodrogkeresztúri autóbusztelephelyen/Részletes program:

1. nap: Szerencs – Budapest – Ptuj – Skofja Loka – Kranj

Indulás Szerencsről a hajnali órákban. Folyamatos haladással, rövid megállókkal Nagykanizsa- Letenye útvonalon érkezünk meg első hosszabb megállónkhoz, Szlovénia egyik legrégebbi városába. Ptuj a város fölé magasodó X. században épült várával, belvárosának műemlékvédelem alatt álló gyönyörű épületeivel, az apró terekkel, kacskaringós utcákkal és a környező zöldellő hegyekkel csodás látványt nyújt az idelátogatóknak. Közös belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város főterén a Szent György-székesegyházat és az itt magasodó Várostornyot, mely eredetileg őrtorony volt, illetve az Orpheusz követ. Majd közösen lesétálunk a Dráva folyóhoz, és folytatjuk utunkat. Skofja Loka következik, mely Szlovénia műemlékekben leggazdagabb kisvárosa, ahol gyönyörködhetünk a város épületeiben: Szent Jakab templom, Orsolya rendi kolostor, kapucinusok kolostora és a kőhíd. Séta a középkori hangulatú óvárosban, majd tovább-utazás Kranjba, a szálláshelyünkre. A szobák elfoglalása után vacsora, majd szabadprogram.

2. nap: Kranj – Bled – Bohinj – Postojna – Predjama – Kranj

Reggeli után látogatás a Bledi- tó felett épült csaknem 100 m-es függőleges sziklafal tetején található középkori lovagvárban. Utána szabadprogramként: séta a festői tóparton, vagy áthajózás a tavon helyi jellegzetes hajóval, a pletnával, a tó kis szigetén lévő barokk kegytemplomhoz. Továbbutazunk a Bohinji-tóhoz. Megkapó a magas hegyek és a türkizkék tó harmóniája. Érintetlen természet, pompás erdők, meredek hegyek övezik a tavat. Séta a Bohinji-tó környékén. Továbbutazás a világhírű Postojnai cseppkőbarlanghoz. A sokszínű és formájú cseppköveket részben barlangvasúton, részben gyalogosan tekinthetjük meg. Továbbutazás a mindössze néhány kilométerre fekvő magas sziklára épített Predjama festői várához. Szlovénia egyik legérdekesebb és leghíresebb látnivalója, a kicsinyke Predjama falu határában található Predjamai barlangvár (Predjamski Grad). A ma látható reneszánsz stílusú épület több száz év áll büszkén a sziklatetőn, az egykor erőd épülete szinte bevehetetlen volt. A várat egy 125 méter magas sziklafalra építettek és egy sor titokzatos barlangrendszerrel állt földalatti összeköttetésben. Visszautazás a Kranj-i szálláshelyre, vacsora, szabadprogram.

3. nap: Kranj – Ljubljana – Maribor – Budapest – Szerencs

Reggeli után a hazafelé vezető utunk első állomása maga a főváros Ljubljana, melynek hangulatos utcái varázsolnak el bennünket: Óváros, Dóm, Hármas híd, Ferences templom. A kecsesen épült város kedvességével, látnivalóival igazi, örök élményt nyújt. Folytatva utunkat, rövid sétát teszünk Szlovénia második legnagyobb városában, Mariborban. Fontos gazdasági és kulturális centrum, ezért joggal tekinthető Szlovénia „második fővárosának”. Egyetemi város, katolikus érseki székhely.  Főbb látnivalói többek közt a Vár, a Keresztelő Szent János katedrális, a Városháza, a Víztorony. A Dráva látképe örök és megragadó élményt kínál az ide látogatóknak. Folyamatos haladással, rövid megállókkal a késő esti órákban érkezünk Szerencsre.

Részvételi díj:

Akciós ár !
2 és 3 ágyas szobákban 60.900 Ft/fő 55.900 Ft/fő
12. éves korig pótágyon 55.900 Ft/fő 50.900 Ft/fő

Az ár tartalmazza: autóbuszos utazást; szállást félpanzióval; programokat; idegenvezető költségeit;

Az ár nem tartalmazza: belépődíjak árát; BBP biztosítást, amely irodánkban 500 Ft/nap köthető. Csoportos BBP biztosítás díja (min. 10 fő esetén) 470.- Ft/fő/nap.

Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:

Postojnai cseppkőbarlang 26 EUR
Predjama vár 14 EUR
Bled vár 11 EUR
Hajózás Pletnával 14 EUR
Szűz Mária kegytemplom 3 EUR

Fix ülőhely felár: 3.000 Ft/fő